Ugađanje klavira

Ugađanje klavira Split, Zadar, Šibenik.

Trebate li pomoć, savjet ili tražite profesionalno mišljenje? Mi vam pomažemo rješiti sve probleme. Kontaktirajte nas već danas na broj mobitela: 095 565 9557 ili 091 538 3493

Ugađanje klavira

Što je ugađanje (štimanje) klavira?

Ugađanje klavira

Ugađanje klavira. Slika unutrašnjosti klavira

Ugađanje klavira. Klaviri i pijanini su vrlo osjetljivi instrumenti koji zahtijevaju pažnju i periodično održavanje. Kada novi klavir dođe u vaš dom, treba mu određeno vrijeme za prilagodbu. Ugađanje klavira je podešavanje visine tona žice, tako da svi zvuče skladno. Bilo to pojedinačno ili zajedno u akordima i intervalima. 

Za profesionalno ugađanje tehnikom usađivanja potrebne su duge godine iskustva, želje i rada ugađanja instrumenata. Stoga za profesionalnu razinu ugađanja klavira nije dovoljno “google” iskustvo. 

Zašto je potrebno ugađanje (štimanje) klavira?

Ugađanje klavira

Ugađanje klavira i njegovo čišćenje unutrašnjosti

Klavir i pijanino su vrlo složeni glazbeni instrument, s mehanikom od više tisuća dijelova izrađenih od više vrsta drveta. Njihova konstrukcija pod stalnim je opterećenjem uzrokovanim velikom napetošću žica od gotovo 20 tona. 

Takav instrument je pod utjecajem vlage i temperaturnih promjena, što jako utječe na tonsku i tehničku funkciju. Na određene tehničke i mehaničke segmente ispravnosti utječe vrijeme i intenzitet korištenja instrumenta. Redovitim ugađanjem Vaš instrument će služiti Vama i Vašoj obitelji dugi niz godina.

Što je čišćenje klavira?

Ugađanje klavira

Čišćenje klavira je neophodno, najlakše se čisti suhom ili vlažnom krpom.

Čišćenje klavira je neophodno za normalno funkcioniranje i rad vašeg instrumenta. Koje će vam omogućiti veliku radost i užitak sviranja.Prašina ili nečistoća koja se nakuplja na rezonantnoj ploči, tipkama, ispod tipki, žicama ili na površini glasovira ne može se nikako izbjeći, ona se mora ukloniti. Najbolje bi bilo to napraviti mekom, čistom krpom za prašinu,  a možete je lagano navlažiti i obrisati.

Važnosti kod reguliranja i intoniranja klavira

Ugađanje klavira

Intoniranje i reguliranje klavira

Intoniranje je pojedinačno oblikovanje tonova u sklad. Vrlo važno kod klavira je pravilno podešena i regulirana mehanika. Pri čemu su podešeni svi parametri i odnosi tako da daju najbolje performanse u radu, repeticiji, preciznosti i brzini. 

Intonacija batića uključuje uklanjanje filca s batića i ponovno oblikovanje iglicama. Tako se očuva napetost filca koji mijenja razvoj zvuka i kvalitetu tona.

Tražite kvalitetnog stručnjaka za ugađanje klavira?
Uslugu ugađanja klavira vršimo u Splitu, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku

Često postavljena pitanja

Cijena ugađanja klavira se određuje individualno za svaki klavir, ovisno o vrsti problema i popravka.

Profesionalnu uslugu ugađanja, intoniranja i popravaka klavira.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili vam nešto nije potpuno jasno molim vas pošaljite nam email: ili nazovite na broj mobitela: 095 565 9577 ili 091 538 3493, vrlo rado ćemo vam otkloniti sve nejasnoće i dati odgovor na vaša pitanja.

Radno vrijeme je od 08:00 – 16:00

Nedjeljom ne radimo.

Naš profesionalni tim je na raspolaganju za vas. Ispunite kontakt obrazac i javite nam se!